Pikantní sýrová roláda recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 50 g šunka 250 g eidam 150 g tavený smetanový sýr 1 sklenice sterilovaná zelenina moravanka
Postup Pikantní sýrová roláda
Postup přípravy receptu
-
Z moravanky vylijeme nálev a vyndáme feferonku, kterou pro velkou pálivost nepoužíváme, několikrát propláchneme v čisté vodě, čímž také lehce zmírníme ostrost a velké kousky zeleniny pokrájíme na stejně velké kostky. Tavený sýr rozetřeme, přidáme na kostky nakrájenou šunku a lehce přimícháme moravanku. Necháme odležet v lednici a mezitím si připravíme eidam
Do většího hrnce s vodou dáme menší hrnec a vložíme eidam, který jsme dali do igelitového sáčku, zahříváme tak dlouho, dokud se eidam neroztaví. Až je sýr pěkně vláčný, přendáme ho z igelitu na alobal a rozválíme na tenkou placku do tvaru obdélníku
Ihned celý plát potřeme zeleninovou směsí a natíráme cca 1,5 cm od krajů a 3 cm od konce, aby nám směs při rolování netekla ven. Nyní sýr za pomoci alobalu smotáme, postupujeme stejně jako při rolování závinu. Dbáme na to, abychom při každém otočení roládu pořádně utáhli, jinak by byly suroviny volné a při řezu by z ní vypadávaly. Po stočení sýrovou roládu zabalíme do alobalu, při balení také ještě utahujeme a necháme ztuhnout v lednici cca 1 hodinu
Pikantní sýrovou roládu podáváme jako výbornou chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.