Zelňačka s pikantní klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 - 2 špetky sůl 1/2 l vývar 1 snítka petrželka 3 ks brambory 1 ks cibule 2 ks klobása 1 špetka pepř 1 lžíce hladká mouka 3 lžíce zakysaná smetana 2 lžičky mletá sladká paprika 1 balíček kysané zelí
Postup Zelňačka s pikantní klobásou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si brambory pokrájené na menší kostky a na plátky pokrájenou pikantní klobásu
Ve větším hrnci uděláme jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory a vaříme na mírném ohni doměkka, dochutíme solí a pepřem. Do zelňačky vhodíme klobásu a nakonec přidáme překrájené kysané zelí, necháme prohřát
Zelňačku s pikantní klobásou můžeme zjemnit smetanou, dozdobíme petrželkou nebo jarní pažitkou. Podáváme ihned, nejlépe s chlebem.