Zelňačka s pikantní klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 - 2 špetky sůl
1/2 l vývar
1 snítka petrželka
3 ks brambory
1 ks cibule
2 ks klobása
1 špetka pepř
1 lžíce hladká mouka
3 lžíce zakysaná smetana
2 lžičky mletá sladká paprika
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si brambory pokrájené na menší kostky a na plátky pokrájenou pikantní klobásu

  2. Ve větším hrnci uděláme jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme brambory a vaříme na mírném ohni doměkka, dochutíme solí a pepřem. Do zelňačky vhodíme klobásu a nakonec přidáme překrájené kysané zelí, necháme prohřát

  3. Zelňačku s pikantní klobásou můžeme zjemnit smetanou, dozdobíme petrželkou nebo jarní pažitkou. Podáváme ihned, nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!