Jablečný šťavnatý koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1/2 lžičky sůl 1 ks vejce máslo 500 g jablko 1 lžíce cukr krupice 40 g cukr moučka 1/2 balíčku vanilkový cukr 200 g hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 1/2 balíčku Hera 1/2 balíčku skořicový cukr polohrubá mouka
Postup Jablečný šťavnatý koláč
Postup přípravy receptu
-
Na recept použijeme menší jablíčka. Oloupaná a zbavená jádřinců, nakrájená na kostičky. Promícháme je s krupicovým, skořicovým a vanilkovým cukrem, citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet
Mezitím si připravíme těsto. Heru utřeme s cukrem a vejcem, Přidáme sůl, mouku a vytvoříme těsto
Těstem vyložíme vymazanou a vysypanou menší formu, vytvoříme vyšší okraj. Jablka rozprostřeme na těsto, zasypeme drobenkou (z cukru, mouky a másla)
Jablečný šťavnatý koláč pečeme na 190 °C asi 30 - 35 minut. Podáváme teplý i studený.