Jablečný šťavnatý koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1/2 lžičky sůl
1 ks vejce
máslo
500 g jablko
1 lžíce cukr krupice
40 g cukr moučka
1/2 balíčku vanilkový cukr
200 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1/2 balíčku Hera
1/2 balíčku skořicový cukr
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme menší jablíčka. Oloupaná a zbavená jádřinců, nakrájená na kostičky. Promícháme je s krupicovým, skořicovým a vanilkovým cukrem, citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet

  2. Mezitím si připravíme těsto. Heru utřeme s cukrem a vejcem, Přidáme sůl, mouku a vytvoříme těsto

  3. Těstem vyložíme vymazanou a vysypanou menší formu, vytvoříme vyšší okraj. Jablka rozprostřeme na těsto, zasypeme drobenkou (z cukru, mouky a másla)

  4. Jablečný šťavnatý koláč pečeme na 190 °C asi 30 - 35 minut. Podáváme teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!