Kuřecí stehna se švestkami na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 ks hřebíček
1 miska švestky
3 - 4 lžičky olivový olej
1 kelímek smetana ke šlehání
4 ks kuřecí stehno
4 lžičky řecké bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna dobře očistíme, vložíme do kastrolku, zasypeme je řeckými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli v chladu uležet

  2. Zahřejeme hrnec s nepřilnavým povrchem a vložíme do něj připravená kuřecí stehna kůží dolů. Krátce je opečeme, pak otočíme a chvíli opékáme. Pak přidáme hřebíček a hrnec přikryjeme poklicí. Podle potřeby je v průběhu opékání mírně podlijeme vodou, přisolíme

  3. Asi po 20 minutách (maso by mělo být brzy částečně měkké) přidáme k masu půlky švestek bez pecek (vyndáme je včas z mrazničky nebo použijeme švestky čerstvé) a opět přikryjeme poklicí

  4. Po změknutí masa přilijeme pod stehna smetanu, necháme ji prohřát a hrnec odstavíme

  5. Kuřecí stehna na hřebíčku s bylinkami a švestkami podáváme s pečenými bramborami, které přelijeme vzniklou omáčkou. Vhodný je i dresink s česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!