Kuřecí žaludky na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 kuličky jalovec
2 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
pepř
2 ks středně velká cibule
2 lžíce paprika mletá sladká
200 ml smetana na vaření
světlá hotová jíška
400 g drůbeží žaludky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme a na másle dozlatova osmažíme cibuli. Poté na cibulce osmažíme rozčtvrcené kuřecí žaludky a zasypeme paprikou. Papriku zasmažíme jen chvilku, aby nezhořkla. Podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Do vody můžeme podle potřeby přidat kostku drůbežího bujónu. Podle potřeby osolíme a opepříme

  2. Do hrnce s žaludky vložíme čajové sítko s kořením (jalovec, nové koření, bobkový list)

  3. Po změknutí žaludky vyjmeme z hrnce, vyjmeme také čajové sítko s kořením. Rozmixujeme cibuli, přilijeme smetanu a zahustíme jíškou

  4. Žaludky vložíme zpět do omáčky a necháme ještě 10 minut mírně provařit

  5. Kuřecí žaludky na paprice podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!