Brokolicovo-kapustový mozeček recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
6 ks vejce
2 lžíce máslo
2 ks cibule
0,5 hlávek kapusta
2 ks brokolice
100 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Malou kapustu očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Brokolice nasekáme na růžičky bez košťálů, ty můžeme použít do polévky

  2. Na másle nebo ghi (přepuštěné máslo) osmažíme dozlatova nakrájenou a osolenou cibuli. Přidáme česnek, kapustu a růžičky brokolice. Zeleninu opečeme, potom podlijeme naběračkou zeleninového vývaru a přikryté necháme podusit

  3. Když se šťáva vydusí, vmícháme bílky. Směs mícháme, dokud se bílky zcela nesrazí a nakonec vmícháme jen krátce žloutky. Případně můžeme přímo vmíchat celá vejce. Nakonec mozeček osolíme podle chuti. Počítala jsem 2 vejce na strávníka

  4. Brokolicovo-kapustový mozeček podáváme s vařenými brambory pokapanými máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!