Jogurtová borůvková zmrzlina recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce med 1 miska borůvky 1 ks vanilkový lusk 2 - 3 lžíce třtinový cukr 600 g řecký jogurt
Postup Jogurtová borůvková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka
K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující
Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme
Nakonec vmícháme borůvky. Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat
Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání
Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech.