Jogurtová borůvková zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce med
1 miska borůvky
1 ks vanilkový lusk
2 - 3 lžíce třtinový cukr
600 g řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka

  2. K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující

  3. Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme

  4. Nakonec vmícháme borůvky. Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat

  5. Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání

  6. Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!