Sváteční jogurtová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 kelímek bílý jogurt
1 balíček skořicový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme všechny popsané ingredience, jogurt do bábovky obvykle používáme bílý, v tomto případě, kdy chceme mít bábovku na vánočním stole, se však bude skvěle hodit jogurt smíchaný se skořicí nebo skořicovým cukrem

  2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme na 180 °C, stačí zhruba 40 minut. Před vyndáním z trouby zkontrolujeme bábovku propíchnutím na několika místech špejlí, abychom se ujistili, že těsto není nikde syrové

  3. Upečená sváteční jogurtová bábovka krásně voní citronem a skořicí a v tento předvánoční čas potěší i nečekanou návštěvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!