Třešňová jogurtová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 4 plátky máslo 1 - 2 lžíce med 1/2 kelímku cukr krupice třešně 1 kelímek polohrubá mouka tuk na vymazání 400 ml bílý jogurt 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Třešňová jogurtová buchta
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si menší hlubší plech, který vymažeme tukem. Třešně propláchneme ve vodě a vypeckujeme
Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. V míse vyšleháme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme další ingredience. Vmícháme jogurt, med a postupně přimícháme i polohrubou mouku s kypřícím práškem. Pokud se nám těsto na koláč zdá řídké, přidáme navíc pár lžic mouky. Záleží, jaký jogurt zvolíme
Těsto vlijeme na připravený plech, po celé ploše poklademe třešně jednu vedle druhé a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 °C. Třešňovou jogurtovou buchtu pečeme 15 - 20 minut, až nám povrch zezlatoví a okraje koláče odstoupí od plechu
Třešňovou jogurtovou buchtu necháme trochu vychladnout, pak nakrájíme na řezy a podáváme
Množství ingrediencí odměřujeme podle použitého kelímku od jogurtu (400 ml).