Litý rebarborový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 120 ml olej 4 ks vejce 220 g cukr moučka cukr moučka rebarbora mletá skořice 300 g polohrubá mouka 1/2 balíčku kypřící prášek 120 ml teplá voda
Postup Litý rebarborový koláč
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky
V míse promícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků. V jedné nádobě ušleháme tuhý sníh z bílků, ve druhé nádobě šleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům pomalu zašleháváme 120 ml oleje a pak i 120 ml teplé vody. Ušlehanou hmotu přilijeme k mouce s cukrem a promícháme. Nakonec zlehka do těsta "zabalujeme? sníh z bílků
Těsto nalijeme do pekáče nebo na hluboký plech, který předem vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto posypeme po celé ploše nakrájenou rebarborou a mletou skořicí. Pečeme pozvolna asi 40 minut
Upečený litý rebarborový koláč necháme vychladnout a pak pocukrujeme.