Losos s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
120 g máslo
100 ml mléko
250 ml smetana
1 lžička kmín
1 ks citron
1 losos
1 lžíce hladká mouka
3 - 4 snítky zelená petrželka
mletý černý pepř
1 hrst lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy

  2. Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku: Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou

  3. Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve

  4. Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem

  5. Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!