Srbská čorba recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 šálek hrášek olej sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 1/2 ks celer 3 lžíce kečup 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 sklenice lečo 3 ks bobkový list mletý pepř hladká mouka 1 ks rajský protlak 25 dkg vepřové maso mletá sladká paprika 4 kuličky celé nové koření
Postup Srbská čorba
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji na oleji, vmícháme maso a opečeme ho. Přidáme papriku, sůl, zalijeme vadou a vaříme. Až bude maso téměř měkké, přidáme zbylé koření, všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, lečo, hrášek, protlak a kečup a vaříme do změknutí
Ze srbské čorby vyjmeme bobkové listy a nové koření, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a již jen krátce povaříme
Srbskou čorbu podáváme s čerstvým pečivem nebo podle chuti.