Chleba z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 lžíce ocet 140 ml mléko 1 lžíce kmín 250 ml voda 2 lžíce škvarky 340 g hladká mouka 2 lžičky sušené droždí 2 ks brambory vařené ve slupce 350 g žitná mouka
Postup Chleba z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Vodu smícháme s vlažným mlékem, přidáme sůl, škvarky, ocet, žitnou a hladkou mouku, kmín
Dále přistrouháme dvě vařené a oloupané brambory a droždí. Chleba pečeme na základní tmavý program. Těsto se nesmí při míchání lepit na formu, jinak přidáme lžíci mouky
Po upečení chleba vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.