Rybí filé na zkaramelizované červené cibuli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 1 špetka kmín 1 ks citron 800 g filé z tresky 1 lžíce olivový olej 2 ks červená cibule 1 lžička třtinový cukr
Postup Rybí filé na zkaramelizované červené cibuli
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé rozmrazíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Před přípravou osolíme
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka
V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vsypeme cibuli a necháme orestovat za občasného promíchání. Po pár minutách zasypeme třtinovým cukrem, opět restujeme, až nám cibule krásně zkaramelizuje
Cibuli dáme na kraj pánve, na výpek vložíme porce rybího filé, osmahneme po obou stranách a nezapomeneme zasypat kmínem. Když je filé zlatavé, máme hotovo
Rybí filé na zkaramelizované červené cibuli podáváme s bramborovým pyré jako hlavní chod.