Zeleninová rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo petrželka 6 dl voda 20 g hladká mouka muškátový květ 40 g kořenová zelenina 1 ks rybí hlava 100 g rybí vnitřnosti
Postup Zeleninová rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme spolu s vnitřnostmi v osolené vodě
Ze dvou třetin másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme rybím vývarem. Jíšku povaříme 10 minut, pak přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, usmaženou na zbývajícím tuku. Znovu povaříme 10 minut. Z uvařené hlavy obereme maso a spolu s vnitřnostmi prolisujeme do polévky
Hotovou zeleninovou rybí polévku můžeme okořenit nasekanou petrželkou. Polévku můžeme připravit i z rybího filé.