Zeleninová vejce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 ks vejce 2 lžíce pórek 50 g gouda 1 lžička olivový olej 1 ks zelená paprika 2 ks naťová cibulka bylinková sůl mletý zelený pepř 8 - 10 ks zelené olivy bez pecky 1 ks Hermelín se zeleným pepřem
Postup Zeleninová vejce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak zelenou cibulku. Olivy můžeme rozpůlit. Hermelín si nakrájíme na plátky, goudu nastrouháme
Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme lžičku oleje, vsypeme zeleninu a osmahneme. Teplotu snížíme, na to rozklepneme vejce a žloutky pomocí vidličky jen jemně roztáhneme. Zasypeme bylinkovou solí, pomletým pepřem, poklademe hermelínem, zasypeme goudou, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme zatáhnout
Zeleninová vejce s hermelínem podáváme s chlebem a tatarskou omáčkou nebo majonézou.