Zeleninová vejce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 lžíce pórek
50 g gouda
1 lžička olivový olej
1 ks zelená paprika
2 ks naťová cibulka
bylinková sůl
mletý zelený pepř
8 - 10 ks zelené olivy bez pecky
1 ks Hermelín se zeleným pepřem

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, stejně tak zelenou cibulku. Olivy můžeme rozpůlit. Hermelín si nakrájíme na plátky, goudu nastrouháme

  2. Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme lžičku oleje, vsypeme zeleninu a osmahneme. Teplotu snížíme, na to rozklepneme vejce a žloutky pomocí vidličky jen jemně roztáhneme. Zasypeme bylinkovou solí, pomletým pepřem, poklademe hermelínem, zasypeme goudou, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme zatáhnout

  3. Zeleninová vejce s hermelínem podáváme s chlebem a tatarskou omáčkou nebo majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!