Zdravá rajčatová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
500 g rajčata
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
3/4 l zeleninový vývar
mletý barevný pepř
300 ml rajčatové pyré
1 špetka sušený zázvor
3 snítky citronový tymián
2 snítky čerstvé maggi
Postup Zdravá rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Čerstvé bylinky opláchneme
V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli, přidáme oloupaný česnek nakrájený na půlky a necháme rozvonět. Poté vhodíme rajčata a pár minut opékáme, až pustí šťávu. Obsah v hrnci zalijeme rajčatovým pyré a zeleninovým vývarem, přihodíme veškeré bylinky a koření, nezapomeneme osolit. Rajčatovou polévku povaříme cca 15 minut a poté jen jednoduše rozmixujeme a podle potřeby dochutíme. Celé snítky bylinek nezapomeneme před mixováním vyjmout
Zdravou rajčatovou polévku podáváme horkou, můžeme přikusovat čerstvý chléb, případně ji doplnit krutonky.