Zdravá rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
500 g rajčata
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
3/4 l zeleninový vývar
mletý barevný pepř
300 ml rajčatové pyré
1 špetka sušený zázvor
3 snítky citronový tymián
2 snítky čerstvé maggi

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Čerstvé bylinky opláchneme

  2. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibuli, přidáme oloupaný česnek nakrájený na půlky a necháme rozvonět. Poté vhodíme rajčata a pár minut opékáme, až pustí šťávu. Obsah v hrnci zalijeme rajčatovým pyré a zeleninovým vývarem, přihodíme veškeré bylinky a koření, nezapomeneme osolit. Rajčatovou polévku povaříme cca 15 minut a poté jen jednoduše rozmixujeme a podle potřeby dochutíme. Celé snítky bylinek nezapomeneme před mixováním vyjmout

  3. Zdravou rajčatovou polévku podáváme horkou, můžeme přikusovat čerstvý chléb, případně ji doplnit krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!