Zapečené rybí filety s rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 hrst strouhanka 3 - 4 ks rajče 1 hrst bazalka 50 g hladká mouka 1 - 2 špetky muškátový oříšek 600 g mražené rybí filety (štika, treska) 250 ml mléko (vývar)
Postup Zapečené rybí filety s rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání přisypáváme mouku. Získáme tak světlou jíšku, do které přilijeme mléko či vývar a za občasného míchání na mírném plameni povaříme do zhoustnutí. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a ještě dvě minuty vaříme
Pokrájíme rajčata na plátky, čerstvou bazalku posekáme najemno
Do vymazané zapékací mísy střídavě klademe nerozmrazené, osolené, opepřené rybí filety, plátky rajčat, posypané lehce bazalkou a strouhankou. Každou vrstvu zakapeme bešamelem. Vršek můžeme zasypat strouhaným sýrem
Mísu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 40 minut. Na závěr grilujeme dozlatova.