Bílé hlávkové zelí dušené recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 dkg cukr 1 špetka sůl 50 ml ocet 5 dkg cibule 10 dkg sádlo 1 špetka kmín mletý 2 dkg hladká mouka 1 kg hlávkové zelí bílé 2 dl voda nebo vývar
Postup Bílé hlávkové zelí dušené
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno
Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka
V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem
Podáváme jako přílohu k pečeným masům.