Žemlovka z toustového chleba s jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 ks vejce máslo 750 ml mléko 5 ks jablko cukr krystal 1 lžička mletá skořice 2 balíčky vanilkový cukr 500 g měkký tvaroh 24 plátků toustový chléb máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Žemlovka z toustového chleba s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme na hrubo a smícháme je se skořicí a vanilkovým cukrem
V další nádobě smícháme měkky tvaroh s cukrem podle potřeby a vejce
Poté si v jiné nádobě metlou smícháme vejce s mlékem a cukrem podle potřeby. Plech nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
Vezmeme toustový plátek, namočíme ho ve směsi na obalení (mléko, vejce, cukr) a položíme na dno plechu, takto vyskládáme celou spodní část plechu, poté na to rozetřeme směs s tvarohem, přidáme směs s jablky a rovnoměrně rozprostřeme. Pokračujeme další vrstvou namočených toustů a na závěr poklademe plátky másla
Žemlovku z toustového chleba s jablky pečeme na 180 °C cca 45 minut. Povrch žemlovky by měl být zlatavý. Po upečení můžeme ihned podávat
Tip: Do první náplně lze přidat i rozinky, pokud je máme rádi. Místo toustu můžeme použít veku.