Žemlovka se závojem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks vejce
300 ml mléko
300 g jablko
rozinky
2 ks vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
1 balíček toastový chléb
mleté ořechy
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s mlékem. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme toastovým chlebem zvlhčeným mlékem se žloutky

  2. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na chléb navrstvíme jablka podle chuti, posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami a strouhanými ořechy. Můžeme přidat vrstvu zakysané smetany a zakončíme vrstvou zvlhčeného chleba

  3. Troubu předehřejeme na 250 °C. Žemlovku prudce zapečeme (asi 10 minut) a dopékáme při 220 °C dozlatova. Ušleháme sníh z bílků (můžeme osladit) a žemlovku jím potřeme. Pečeme ještě asi 5 minut při 250 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!