Pomazánka z pečeného krůtího masa recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 100 ml majonéza 2 lžíce kuskus 2 kelímky bílý jogurt 5 ks kyselé okurky mletý černý pepř čerstvá paprika 2 lžíce worchestrová omáčka červená chilli paprička 1 lžička strouhaný čerstvý zázvor 300 g pečené krůtí maso plněné zelené olivy
Postup Pomazánka z pečeného krůtího masa
Postup přípravy receptu
-
Krůtí pečené maso zbavíme kůže. Vložíme do kastrolu, posypeme kuskusem, podle potřeby zalijeme vývarem, podusíme a necháme kuskus nabobtnat. Vychladlou směs umeleme nebo rozmixujeme
Čerstvý zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Kyselé okurky necháme okapat a také nastrouháme najemno. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně usekáme
Do mletého masa s kuskusem vmícháme jogurt, majonézu, zázvor, česnek, worchestrovou omáčku a chilli papričku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet
Plátky veky nebo opečeného toastového chleba potřeme pomazánkou a zdobíme čerstvou paprikou a olivami. Chlebíčky s pomazánkou z pečeného krůtího masa podáváme jako pohoštění při slavnostních příležitostech.