Zelná pomazánka s tuňákem recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 1 lžička olivový olej 1 ks malá cibule 1 konzerva tuňák v olivovém oleji 2 lžíce tatarská omáčka 3 - 4 lžíce kysané zelí čerstvě mletý pepř
Postup Zelná pomazánka s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka slijeme, použijeme drť, ale klidně i kousky, které rozmačkáme vidličkou. Zelí scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji osmahneme dozlatova
Cibuli vsypeme do misky, přidáme zelí, tuňáka a tatarskou omáčku, která nám pomazánku krásně spojí. Podle chuti můžeme pomazánku osolit a opepřit
Zelnou pomazánku s tuňákem podáváme na libovolném pečivu. Zdobíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, můžeme posypat i zelenou petrželkou, apod.