Zelná pomazánka s tuňákem recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 lžička olivový olej
1 ks malá cibule
1 konzerva tuňák v olivovém oleji
2 lžíce tatarská omáčka
3 - 4 lžíce kysané zelí
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka slijeme, použijeme drť, ale klidně i kousky, které rozmačkáme vidličkou. Zelí scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji osmahneme dozlatova

  2. Cibuli vsypeme do misky, přidáme zelí, tuňáka a tatarskou omáčku, která nám pomazánku krásně spojí. Podle chuti můžeme pomazánku osolit a opepřit

  3. Zelnou pomazánku s tuňákem podáváme na libovolném pečivu. Zdobíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, můžeme posypat i zelenou petrželkou, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!