Fazolová polévka s nachos recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
1 l vývar
2 ks cibule
100 g čedar
50 g nachos
200 g anglická slanina
chilli koření
300 g červené fazole
200 g sterilovaná kukuřice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
250 g loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den nebo dva namočíme předem. Slaninu nameleme nebo nakrájíme na malé kousíčky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata překrájíme

  2. Dáme ji do kastrolu spolu s nakrájenou cibulí a orestujeme dozlatova. Vsypeme chilli, papriku a znovu jen krátce orestujeme. Dále přidáme česnek a loupaná rajčata. Základ zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Přidáme fazole a vaříme, dokud nejsou měkké

  3. Do fazolové polévky vsypeme kukuřici, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme

  4. Fazolovou polévku podáváme posypanou sýrem a nachos. Polévku můžeme podle potřeby zahustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!