Velikonoční fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžíce máslo petrželka 3 ks brambory majoránka cibule 2 ks mrkev 1 ks petržel 200 g fazole 2 lžíce hladká mouka 1 l hovězí vývar mletý černý pepř smetana na vaření světlý toustový chléb Penam
Postup Velikonoční fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den nakrájíme mrkev a petržel nadrobno a česnek rozdrtíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kousky a osmažíme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno
Ve stejné vodě uvaříme fazole doměkka. K fazolím potom přidáme povařit nakrájenou mrkev, petržel, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Z másla, nebo sádla a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme trochu vlažného vývaru z fazolí. Jíšku přidáme do polévky, přilijeme hovězí vývar a povaříme. Z toustového chleba vykrojíme vykrajovátkem zajíčky a lehce je opečeme na pánvi
Velikonoční fazolovou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou, čerstvou petrželkou a podáváme. Polévku můžeme při podáváním ještě doplnit lžící smetany
Zdroj: Penam/MEDEA