Pangas na dýňovém pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžičky tymián 4 špetky mletý pepř 4 lžičky koření na ryby 4 porce pangas - rybí filety 8 lžic pikantní dýňové pyré 1 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Virgine)
Postup Pangas na dýňovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Porce pangase posypeme kořením na ryby a tymiánem, opepříme a necháme uležet
Na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem dáme lžíci kvalitního olivového oleje. Vložíme porce pangase a necháme je krátce opékat. Po chvíli porce otočíme a potřeme pikantním dýňovým pyré (směs dýně a chilli papriky) a část pyré přidáme na pánev k rybě. Přikryjeme poklicí a prohřejeme
Pangas je rychle propečený a v pyré si udrží šťávu a nevysuší se. Pangase na dýňovém pyré podáváme s vařeným bramborem a čerstvým zelným salátem.