Pangas na dýňovém pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžičky tymián
4 špetky mletý pepř
4 lžičky koření na ryby
4 porce pangas - rybí filety
8 lžic pikantní dýňové pyré
1 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Virgine)

Postup přípravy receptu

  1. Porce pangase posypeme kořením na ryby a tymiánem, opepříme a necháme uležet

  2. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem dáme lžíci kvalitního olivového oleje. Vložíme porce pangase a necháme je krátce opékat. Po chvíli porce otočíme a potřeme pikantním dýňovým pyré (směs dýně a chilli papriky) a část pyré přidáme na pánev k rybě. Přikryjeme poklicí a prohřejeme

  3. Pangas je rychle propečený a v pyré si udrží šťávu a nevysuší se. Pangase na dýňovém pyré podáváme s vařeným bramborem a čerstvým zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!