Svatomartinské rohlíčky s tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

7 dkg cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
1 ks vejce
2,5 dl mléko
1 hrst rozinky
250 g tvaroh
20 - 30 dkg cukr krupice
piškoty
80 g kvasnice
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
250 g tuk na pečení
1 lžička rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dáme do misky a dobře ho rozmícháme s vejcem, cukrem krystal, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pokud použijeme cukr moučka, tak tvaroh řídne. Potom vmícháme do tvarohu rozinky naložené v rumu a rumovou tresť. Tvaroh má být dostatečně hustý, když není, tak přidáme a dobře zamícháme mleté piškoty. Můžeme použít na zahuštění i strouhaný kokos

  2. Na těsto si utřeme tuk s vejcem. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme prosátou mouku a utřenou vaječnou směs. Vypracujeme lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý díl vyválíme do kruhového tvaru jako na koláč nebo pizzu. Každý kruh rozdělíme na 8 dílů - trojúhelníků jako se dělí pizza. Na každý díl dáme tvarohovou náplň, kterou jsme si předtím připravili. Můžeme použít i jiné náplně podle vlastní chuti

  3. Těsto srolujeme od základny trojúhelníku k úzké špičce jako se balí klasické rohlíky. Vytvarujeme rohlíky do srpkovitého tvaru a položíme je na pečícím papírem vyložení plech. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme

  4. péct do předem rozehřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!