Svatomartinské rohlíčky s tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 7 dkg cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 1 ks vejce 2,5 dl mléko 1 hrst rozinky 250 g tvaroh 20 - 30 dkg cukr krupice piškoty 80 g kvasnice 1 balíček vanilkový cukr 500 g hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 250 g tuk na pečení 1 lžička rumová tresť
Postup Svatomartinské rohlíčky s tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh dáme do misky a dobře ho rozmícháme s vejcem, cukrem krystal, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pokud použijeme cukr moučka, tak tvaroh řídne. Potom vmícháme do tvarohu rozinky naložené v rumu a rumovou tresť. Tvaroh má být dostatečně hustý, když není, tak přidáme a dobře zamícháme mleté piškoty. Můžeme použít na zahuštění i strouhaný kokos
Na těsto si utřeme tuk s vejcem. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme prosátou mouku a utřenou vaječnou směs. Vypracujeme lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý díl vyválíme do kruhového tvaru jako na koláč nebo pizzu. Každý kruh rozdělíme na 8 dílů - trojúhelníků jako se dělí pizza. Na každý díl dáme tvarohovou náplň, kterou jsme si předtím připravili. Můžeme použít i jiné náplně podle vlastní chuti
Těsto srolujeme od základny trojúhelníku k úzké špičce jako se balí klasické rohlíky. Vytvarujeme rohlíky do srpkovitého tvaru a položíme je na pečícím papírem vyložení plech. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme
péct do předem rozehřáté trouby.