Krémová červená čočka s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 500 ml vývar 1 ks cibule 300 g špekáček zakysaná smetana 1 špetka mletý bobkový list 250 g červená čočka 1 ks červená kapie 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř čerstvá pažitka
Postup Krémová červená čočka s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Kapii omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na stejně velké kousky. Čočku propláchneme vodou a necháme okapat
Na oleji zpěníme cibuli, na které opečeme ze všech stran kousky špekáčků a nakrájenou kapií. Směs posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Vše podlijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a přivedeme k varu. Nyní přisypeme červenou čočku, promícháme a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud čočka nenasákne všechnu tekutinu. Čočka musí být zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku a pokrm dochutíme podle potřeby solí a pepřem
Krémovou červenou čočku s uzeninou rozdělíme na porce a ozdobíme zakysanou smetanou, která celý pokrm zjemní. Na závěr posypeme bylinkami. Podáváme teplé jako hlavní chod.