Kachna s višněmi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar máslo 1 ks cibule 1 ks kachna 300 g višně 3 dl červené víno 150 g kořenová zelenina
Postup Kachna s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Kachnu osolíme, vně i zevnitř. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na hrubé plátky, cibuli na čtvrtky. Na rozpáleném másle cibuli a plátky kořenové zeleniny lehce osmažíme
Kachnu položíme prsíčky dolů na zeleninu, kterou jsme vsypali do připraveného pekáče, podlijeme polovinou vína a trochou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě. Kachnu během pečení občas podléváme vínem a vývarem. Když je maso poloměkké, kachnu obrátíme, přidáme asi 20 višní a dopékáme bez poklice doměkka
Mezitím podusíme zbytek višní na troše vína
Pečenou kachnu naporcujeme, přidáme zeleninu, na talíři polijeme šťávou, dozdobíme višněmi a podáváme s brambory jako slavnostní hlavní chod
Foto: Shutterstock.com