Štěpánská kachna s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
tymián
3 ks jablka
1 kachna
2 dl vývar zeleninový
2 lístky bobkový list
nové koření
3 dl červené víno
1 balíček sušené švestky

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny

  2. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem

  3. Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu

  4. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!