Štěpánská kachna s jablky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek tymián 3 ks jablka 1 kachna 2 dl vývar zeleninový 2 lístky bobkový list nové koření 3 dl červené víno 1 balíček sušené švestky
Postup Štěpánská kachna s jablky
Postup přípravy receptu
-
Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny
Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem
Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu
Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.