Krémová cuketovo-cibulová polévka se žampiony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek olej sůl 700 ml vývar 1 - 2 lžíce máslo 250 g cibule 300 g cuketa 1 větvička rozmarýn 2 - 3 ks žampiony 100 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 2 snítky petrželová nať drcený kmín mletý černý pepř
Postup Krémová cuketovo-cibulová polévka se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Cuketu očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a česnek nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. Rozmarýn a petrželku spojíme nití
Na malém množství tuku podusíme plátky žampionů doměkka. Houby osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem
V hrnci rozpustíme máslo, na kterém zvolna opečeme cibuli dozlatova. Pak přidáme česnek a vše velmi krátce orestujeme. Česnek se nesmí připálit, jinak by zhořkl. Potom přilijeme víno, které necháme zcela odpařit, přidáme 1 lžíci oleje a vše zaprášíme moukou. Za stálého míchání směs opékáme asi 1 minutu. Potom cibulovou jíšku s česnekem zalijeme vývarem, dobře rozmícháme a přidáme nakrájenou cuketu a svazek bylinek, pepř a sůl. Hrnec zakryjeme a vše zvolna vaříme doměkka. Jakmile bude cuketa měkká, odstraníme svazek bylinek a cuketovo-cibulovou polévku rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme měkké žampiony, vše necháme přejít varem a podle potřeby polévku dochutíme
Krémovou cuketovo-cibulovou polévku se žampiony servírujeme s toasty.