Sekaná se sýrem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks česnek
sůl
3 ks vejce
mléko
majoránka
2 ks rohlík
1 ks větší cibule
30 dkg anglická slanina
1 kg mleté maso
30 dkg tvrdý sýr
mletý černý pepř
mražená zelenina (mrkev a hrášek)

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Do mísy vložíme maso, vymačkané rohlíky a promícháme. Dále přidáme mraženou zeleninu, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Směs na sekanou důkladně prohněteme a necháme odpočinout

  2. Mezitím si připravíme pekáček, troubu předehřejeme na 180 °C

  3. Do pekáčku rozložíme plátky slaniny tak, aby jejich konce přesahovaly okraj nádoby a na jejich dně se překrývaly nebo spojovaly. Plátky slaniny pokládáme hustě proti sobě nebo s menšími mezerami. Na dno dáme vrstvu masa, doprostřed položíme sýr nakrájený na hranolky a potom dáme opět vrstvu masa. Slaninou, která přesahovala okraje pekáčku, maso zabalíme, popřípadě poklademe další plátky slaniny. Masová směs by měla být slaninou úplně obalená

  4. Takto připravenou sekanou se sýrem a zeleninou pečeme asi hodinu. Podáváme teplou i studenou jako hlavní chod nebo chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!