Míšin chlebový dort recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

15 dkg šunka
10 dkg niva
1 ks hermelín
10 dkg vysočina
1 ks červená paprika
2 ks sterilované okurky
1 ks salátová okurka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 ks pomazánkové máslo
15 dkg plátkový eidam
15 dkg uzený eidam plátky
1 ks kulatý chléb
1 dkg čabajka
20 dkg tuňáková pomazánka
20 dkg topinková pomazánka
10 dkg jadel

Postup přípravy receptu

  1. Chlebový dort v podstatě můžeme připravit z čehokoli, co nás napadne, pro inspiraci zde předkládám mou variantu, kterou jsem nedávno vytvářela jako narozeninový dárek pro mých pět přátel

  2. Bochník kulatého chleba si rozkrojíme podélně na tři části, tím máme vytvořený jakýsi korpus dortu. Na spodní patro namažeme jednu z pomazánek, v mém případě tuňákovou, poklademe na plátky nakrájenými kyselými okurky a hermelínem

  3. Přiklopíme druhé patro, na něj namažeme druhou pomazánku - topinkovou, naskládáme plátky vysočiny a nivy

  4. Přiklopíme poslední část chleba a kromě spodní části, na níž dort leží, celý povrch, pomažeme pomazánkovým máslem. Na vršek dortu jsem pak z červené papriky vytvořila iniciály oslavenců a naskládala zbytek ingrediencí, můžete vymyslet samozřejmě vlastní originální zdobení

  5. Po straně dortu jsem přilepila na nudličky nakrájené oba druhy plátkového eidamu, sýr však můžeme koupit i vcelku a nastrouhat ho. Celkový výsledek je vskutku efektní, za 10 minut se po dortu zaprášilo a dokonce se ani nedostalo na dva oslavence, jak dort chutnal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!