Zapékaná cuketa v alobalu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
majoránka
tymián
0,5 kg cuketa
olivový olej
tvrdý sýr
čerstvá bazalka
10 ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Česnek prolisujeme a promícháme se solí a olivovým olejem, touto směsí budeme zeleninu potírat

  2. Na větší kus alobalu položíme plátky cukety, potřeme ochuceným olejem a posypeme kořením, dáme další vrstvu cukety, vždy ochucujeme. Nakonec poklademe celá cherry rajčátka, i na ně dáme "marinádu". Položíme i pár lístků čerstvé bazalky

  3. Alobal dobře uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut. Pro lepší chuť posypeme těsně před koncem pečení strouhaným sýrem a zapečeme dokřupava

  4. Zapékanou cuketu v alobalu podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný chod (se sýrem), kdy přikusujeme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!