Zapékaná zelenina se sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks pórek
oregano
2 listy bobkový list
12 - 15 ks malé nové brambory
mletý barevný pepř
1 špetka celý kmín
5 - 7 kuliček celý barevný pepř
150 g strouhaný ementál
1 ks střední cuketa
1/2 - 3/4 sklenky rajčatový protlak se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory důkladně omyjeme a odrhneme kartáčkem. Brambory necháme ve slupce a vhodíme je do hrnce. Přidáme bobkový list, pár kuliček pepře a sůl. Zalijeme vroucí vodou a dáme vařit doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu a necháme trochu vychladnout

  2. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu oloupeme a najemno nastrouháme

  3. Máslo rozpálíme v hluboké pánvi a nejprve osmahneme pórek. Přidáme cuketu a necháme trochu odpařit vodu. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou omáčkou a necháme probublat. Nakonec vmícháme oregano. Podle chuti lze do zeleninové směsi přidat i jiné čerstvé bylinky nebo prolisovaný česnek, případně na kostičky nakrájenou a osmahnutou cibulku

  4. Brambory dáme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme zeleninovou směsí. Bohatě posypeme strouhaným ementálem

  5. Zeleninu se sýrem dáme zapéct do trouby vyhřáté na 170 - 180 °C zhruba na 15 - 20 minut, dokud sýr nevytvoří krustičku

  6. Zapékanou zeleninu se sýrem servírujeme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!