Nejlepší smažený sýr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks vejce
1 hrnek strouhanka
1 hrnek hladká mouka
4 plátky tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Dobrý smažený sýr si dá občas jistě s chutí téměř každý. Jak na to, aby se vám i doma smažák povedl tak, jak ho podávají v restauraci? Základem bude nutně kvalitní sýr. Na smažák proto kupujeme sýr s obsahem tuku minimálně 40 % a více. Aby se sýr neroztekl po pár vteřinách na pánvi, dáme ho těsně před smažením na 10 minut do mrazáku, je to osvědčený trik a práce s obalováním i celou tepelnou úpravou bude jednodušší

  2. Sýr obalujeme v klasickém trojobalu, klíčem k úspěchu je však jednoduchý tip, a to obalení dvakrát. Poté dobře rozehřejeme olej na pánvi pánev a teprve ve chvíli, kdy se začnou dělat bublinky, vložíme na pánev obalený sýr

  3. Sýr smažíme z každé strany dozlatova

  4. Hotový smažený sýr necháme okapat od přebytečného oleje na ubrousek a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!