Nejlepší smažený sýr recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 ks vejce 1 hrnek strouhanka 1 hrnek hladká mouka 4 plátky tvrdý sýr
Postup Nejlepší smažený sýr
Postup přípravy receptu
-
Dobrý smažený sýr si dá občas jistě s chutí téměř každý. Jak na to, aby se vám i doma smažák povedl tak, jak ho podávají v restauraci? Základem bude nutně kvalitní sýr. Na smažák proto kupujeme sýr s obsahem tuku minimálně 40 % a více. Aby se sýr neroztekl po pár vteřinách na pánvi, dáme ho těsně před smažením na 10 minut do mrazáku, je to osvědčený trik a práce s obalováním i celou tepelnou úpravou bude jednodušší
Sýr obalujeme v klasickém trojobalu, klíčem k úspěchu je však jednoduchý tip, a to obalení dvakrát. Poté dobře rozehřejeme olej na pánvi pánev a teprve ve chvíli, kdy se začnou dělat bublinky, vložíme na pánev obalený sýr
Sýr smažíme z každé strany dozlatova
Hotový smažený sýr necháme okapat od přebytečného oleje na ubrousek a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky.