Nejlepší špenátová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
máslo
1 ks cibule
50 ml smetana
750 ml voda
hladká mouka
1 balíček špenatový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 3/4 l vody. Do vody vložíme mražený špenátový protlak. Osolíme a přivedeme k varu

  2. Zatím si v malém kastrůlku osmažíme na másle cibulku dozlatova. Zasypeme moukou a uděláme jíšku

  3. Zatím nám špenátová polévka začne vřít. Do polévky vmícháme jíšku a povaříme. Do povařené špenátové polévky přidáme prolisovaný česnek. Vezmeme mixér a polévku rozmixujeme. Během mixování přilijeme rozkvedlané vajíčko, zalijeme troškou smetany a dosolíme

  4. Nejlepší špenátovou polévku podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!