Domácí zmrzlinový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
300 ml mléko
300 g cukr moučka
200 ml smetana ke šlehání
strouhaná čokoláda
1 balíček ztužovač šlehačky
10 ks cukrářské piškoty
4 ks vyzrálé banány

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme, pokrájíme a vložíme do hlubší nádoby. Zalijeme mlékem a rozmixujeme

  2. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a dno posypeme strouhanou čokoládou

  3. Odělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou moučkového cukru utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme druhou polovinu moučkového cukru. Ze smetany spolu se ztužovačem ušleháme pevnou šlehačku

  4. Nyní postupně přimícháváme do banánového mléka žloutkový krém, sníh z bílků a ušlehanou smetanu. Promícháme a vložíme do mrazáku na 1 - 2 hodiny. Během této doby krém kontrolujeme a občas promícháváme. Když se začne zrmrzlina "táhnout", vlijeme ji do připravené formy a poklademe cukrářskými piškoty. Necháme zmrazit nejlépe přes noc

  5. Při podávání můžeme domácí zmrzlinový dort přizdobit čerstvým ovocem a šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!