Domácí zmrzlinový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 300 ml mléko 300 g cukr moučka 200 ml smetana ke šlehání strouhaná čokoláda 1 balíček ztužovač šlehačky 10 ks cukrářské piškoty 4 ks vyzrálé banány
Postup Domácí zmrzlinový dort
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme, pokrájíme a vložíme do hlubší nádoby. Zalijeme mlékem a rozmixujeme
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a dno posypeme strouhanou čokoládou
Odělíme žloutky od bílků. Žloutky s polovinou moučkového cukru utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme druhou polovinu moučkového cukru. Ze smetany spolu se ztužovačem ušleháme pevnou šlehačku
Nyní postupně přimícháváme do banánového mléka žloutkový krém, sníh z bílků a ušlehanou smetanu. Promícháme a vložíme do mrazáku na 1 - 2 hodiny. Během této doby krém kontrolujeme a občas promícháváme. Když se začne zrmrzlina "táhnout", vlijeme ji do připravené formy a poklademe cukrářskými piškoty. Necháme zmrazit nejlépe přes noc
Při podávání můžeme domácí zmrzlinový dort přizdobit čerstvým ovocem a šlehačkou.