Zapékané brambory s domácí klobáskou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 - 5 ks vejce
majoránka
jarní cibulka
tvrdý sýr
2 ks domácí klobása
mletý černý pepř
6 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. V mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka

  2. Mezitím si do sklenice nebo hrníčku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme špetku majoránky. Klobásky si nakrájíme na kostičky

  3. Uvařené brambory scedíme, vsypeme společně s klobáskou do zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme, dokud brambory nejsou dozlatova, potom zalijeme vejci a promícháme. Dáme zpět do trouby asi na 10 minut, až jsou vejce ztuhlá. Nakonec můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit jarní cibulkou

  4. Zapékané brambory s domácí klobáskou podáváme na oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!