Zapékané brambory s domácí klobáskou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 - 5 ks vejce majoránka jarní cibulka tvrdý sýr 2 ks domácí klobása mletý černý pepř 6 ks větší brambory
Postup Zapékané brambory s domácí klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. V mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka
Mezitím si do sklenice nebo hrníčku rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a přidáme špetku majoránky. Klobásky si nakrájíme na kostičky
Uvařené brambory scedíme, vsypeme společně s klobáskou do zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme, dokud brambory nejsou dozlatova, potom zalijeme vejci a promícháme. Dáme zpět do trouby asi na 10 minut, až jsou vejce ztuhlá. Nakonec můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit jarní cibulkou
Zapékané brambory s domácí klobáskou podáváme na oběd nebo večeři.