Smetanový amur na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 - 6 lžiček tymián 150 g hladká mouka 4 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Vergine) tvrdý sýr 1 lžíce mletý černý pepř 5 lžiček směs koření na ryby 500 g mražená čínská zelenina 400 ml smetana na vaření nebo ke šlehání 1 ks amur
Postup Smetanový amur na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté půlky amura rozdělíme na jednotlivé porce asi 7 - 8 cm široké
Jednotlivé porce posypeme kořením na ryby, tymiánem a pepřem. Pokapeme je olivovým olejem a obalíme v hladké mouce
V hlubší pánvi s poklicí si nahřejeme olivový olej. Porce ryby osmahneme dozlatova z obou stran a vyjmeme je na talíř
Do výpeku vsypeme mraženou zeleninu a krátce ji orestujeme
Na orestovanou zeleninu vložíme zpět osmažené porce ryby, vlijeme smetanu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a dopékáme do doby, než se sýr rozpustí
Porce smetanového amura na zelenině podáváme s vařenými brambory.