Smetanový amur na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 lžiček tymián
150 g hladká mouka
4 lžíce olivový olej (Bertolli Extra Vergine)
tvrdý sýr
1 lžíce mletý černý pepř
5 lžiček směs koření na ryby
500 g mražená čínská zelenina
400 ml smetana na vaření nebo ke šlehání
1 ks amur

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté půlky amura rozdělíme na jednotlivé porce asi 7 - 8 cm široké

  2. Jednotlivé porce posypeme kořením na ryby, tymiánem a pepřem. Pokapeme je olivovým olejem a obalíme v hladké mouce

  3. V hlubší pánvi s poklicí si nahřejeme olivový olej. Porce ryby osmahneme dozlatova z obou stran a vyjmeme je na talíř

  4. Do výpeku vsypeme mraženou zeleninu a krátce ji orestujeme

  5. Na orestovanou zeleninu vložíme zpět osmažené porce ryby, vlijeme smetanu a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme poklicí a dopékáme do doby, než se sýr rozpustí

  6. Porce smetanového amura na zelenině podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!