Zelný smetanový salát s křenem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks malá cibule 3 lžíce bílý jogurt 150 ml smetana ke šlehání 600 g bílé hlávkové zelí 80 g čerstvý křen
Postup Zelný smetanový salát s křenem
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé zelí očistíme od zvadlých listů a nakrouháme, případně nakrájíme na jemné proužky. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo
Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou
Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Podle chuti přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet
Zelný smetanový salát podáváme jako přílohu nebo samostatně s pečivem. Pro slavnostní příležitost ho servírujeme pomocí tvořítka a zdobíme snítkou jarní cibulky.