Zelný smetanový salát s křenem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks malá cibule
3 lžíce bílý jogurt
150 ml smetana ke šlehání
600 g bílé hlávkové zelí
80 g čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé zelí očistíme od zvadlých listů a nakrouháme, případně nakrájíme na jemné proužky. Osolíme a necháme asi 20 minut odležet. Potom ručně promačkáme, aby zelí postilo tekutinu a zkřehlo

  2. Čerstvý křen očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Jogurt promícháme se smetanou

  3. Zelí, křen a cibuli promícháme se smetanou a jogurtem. Podle chuti přisolíme, napěchujeme do sklenice a necháme do druhého dne rozležet

  4. Zelný smetanový salát podáváme jako přílohu nebo samostatně s pečivem. Pro slavnostní příležitost ho servírujeme pomocí tvořítka a zdobíme snítkou jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!