Smetanový cheesecake s malinovým přelivem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 g cukr moučka 200 g sušenky 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 150 g zakysaná smetana 500 g měkký tvaroh 100 g rozpuštěné máslo 1 balení Hots fruits s malinami od Hamé
Postup Smetanový cheesecake s malinovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Sušenky (ideální jsou esíčka) rozdrtíme na drobky – můžeme je rozmixovat v mixéru nebo je dáme do igelitového pytlíku a rozmačkáme válečkem. Drobkovou směs v míse zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme
Hotovou hmotu rovnoměrně rozložíme do nevymazané formy a stlačíme dohladka, například obrácenou skleničkou
Smícháme ingredience na náplň, vlijeme na základ a necháme hodinu péct při teplotě 150 °C. Upečený dort má střed i okraje pevné. Vyzkoušíme špejlí – budou lepit, ale nesmí téct
Hotový dort necháme chvíli odpočinout a připravíme polevu. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme na dort a uhladíme. Dáme zapéct na dalších 10 minut
Smetanový cheesecake podáváme vychlazený a jednotlivé porce přelijeme malinovou omáčkou.