Smetanový cheesecake s malinovým přelivem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g cukr moučka
200 g sušenky
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
150 g zakysaná smetana
500 g měkký tvaroh
100 g rozpuštěné máslo
1 balení Hots fruits s malinami od Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky (ideální jsou esíčka) rozdrtíme na drobky – můžeme je rozmixovat v mixéru nebo je dáme do igelitového pytlíku a rozmačkáme válečkem. Drobkovou směs v míse zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme

  2. Hotovou hmotu rovnoměrně rozložíme do nevymazané formy a stlačíme dohladka, například obrácenou skleničkou

  3. Smícháme ingredience na náplň, vlijeme na základ a necháme hodinu péct při teplotě 150 °C. Upečený dort má střed i okraje pevné. Vyzkoušíme špejlí – budou lepit, ale nesmí téct

  4. Hotový dort necháme chvíli odpočinout a připravíme polevu. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, nalijeme na dort a uhladíme. Dáme zapéct na dalších 10 minut

  5. Smetanový cheesecake podáváme vychlazený a jednotlivé porce přelijeme malinovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!