Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
50 g máslo
borůvky
125 g třtinový cukr
50 g třtinový cukr
250 g směs na přípravu koláčů Nutrifree
80 g směs na přípravu koláčů Nutrifree

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse smícháme všechny suroviny na těsto (směs na přípravu koláčů Nutrifree, třtinový cukr, máslo, vejce a špetku soli) a rukama jej důkladně zpracujeme, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto

  2. Poté si připravíme drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smícháme v jedné misce a zpracováváme vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs. Do pečenky dáme nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačíme na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem

  3. Poté těsto hojně posypeme borůvkami a nakonec zasypeme drobenkou. Pečenku přikryjeme poklicí, pečenku zapneme a cca 60 minut pečeme, až je těsto zlatavé. Necháme 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujeme a podáváme

  4. Bezlepkový borůvkový koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou

  5. Zdroj: www.nutrifree.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!