Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 125 g máslo 50 g máslo borůvky 125 g třtinový cukr 50 g třtinový cukr 250 g směs na přípravu koláčů Nutrifree 80 g směs na přípravu koláčů Nutrifree
Postup Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme všechny suroviny na těsto (směs na přípravu koláčů Nutrifree, třtinový cukr, máslo, vejce a špetku soli) a rukama jej důkladně zpracujeme, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto
Poté si připravíme drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smícháme v jedné misce a zpracováváme vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs. Do pečenky dáme nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačíme na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem
Poté těsto hojně posypeme borůvkami a nakonec zasypeme drobenkou. Pečenku přikryjeme poklicí, pečenku zapneme a cca 60 minut pečeme, až je těsto zlatavé. Necháme 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujeme a podáváme
Bezlepkový borůvkový koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou
Zdroj: www.nutrifree.cz