Schwarzwaldský bezlepkový dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 2 lžíce solamyl 150 g čokoláda čokoláda 180 g cukr moučka 2 lžíce cukr moučka višně mletá skořice 150 g polohrubá mouka 600 ml smetana ke šlehání smetana ke šlehání 90 g rozpuštěné máslo 1 ks višňový kompot 1 balíček ztužovač šlehačky višňová marmeláda
Postup Schwarzwaldský bezlepkový dort
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme máslo, nastrouhanou čokoládu, mouku. V případě bezlepkové diety Jizerka. Nakonec sníh z bílků. Těsto dáme do trouby a upečeme. Jestli je hotové poznáme podle toho, že se těsto na špejli nelepí
Mezitím si připravíme náplně. Višně dáme i s vodou z kompotu do kastrolu, přidáme vodu, skořici a cukr a necháme projít varem. Můžeme zahustit solamylem. Ušleháme šlehačku se ztužovačem
Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 díly. Na spodní díl dáme višňovou marmeládu a náplň z višní. Přikryjeme dalším dílem korpusu, který také potřeme marmeládou a půlkou šlehačky. Přiložíme poslední díl a schwarzwaldský bezlepkový dort ozdobíme zbylou šlehačkou, strouhanou čokoládou a višněmi. Místo višní se dá použít i jiné ovoce
Schwarzwaldský bezlepkový dort dáme do lednice vychladit a můžeme podávat.