Schwarzwaldský bezlepkový dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

6 ks vejce
2 lžíce solamyl
150 g čokoláda
čokoláda
180 g cukr moučka
2 lžíce cukr moučka
višně
mletá skořice
150 g polohrubá mouka
600 ml smetana ke šlehání
smetana ke šlehání
90 g rozpuštěné máslo
1 ks višňový kompot
1 balíček ztužovač šlehačky
višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme máslo, nastrouhanou čokoládu, mouku. V případě bezlepkové diety Jizerka. Nakonec sníh z bílků. Těsto dáme do trouby a upečeme. Jestli je hotové poznáme podle toho, že se těsto na špejli nelepí

  2. Mezitím si připravíme náplně. Višně dáme i s vodou z kompotu do kastrolu, přidáme vodu, skořici a cukr a necháme projít varem. Můžeme zahustit solamylem. Ušleháme šlehačku se ztužovačem

  3. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 díly. Na spodní díl dáme višňovou marmeládu a náplň z višní. Přikryjeme dalším dílem korpusu, který také potřeme marmeládou a půlkou šlehačky. Přiložíme poslední díl a schwarzwaldský bezlepkový dort ozdobíme zbylou šlehačkou, strouhanou čokoládou a višněmi. Místo višní se dá použít i jiné ovoce

  4. Schwarzwaldský bezlepkový dort dáme do lednice vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!