Zeleninový špíz recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cuketa 1 ks rajče 15 ks olivy pepř 1 lžíce olivový olej 1 lžička olivový olej 2 lžíce citronová šťáva 2 ks červená cibule 4 ks baklažán 1 ks červená paprika silnostěnná 1 ks zelená paprika silnostěnná 1 ks žlutá paprika silnostěnná 1 lžíce rozmarýn - čerstvý 10 plátků veka chlebíčková
Postup Zeleninový špíz
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou po délce rozřezanou cuketu a papriky nakrájíme na 2,5 cm kostky
Baklažány nakrájíme na čtyři díly po délce a červenou cibuli na 8-8 stejných dílů. Nakrájenou zeleninu smícháme v misce
K citrónové šťávě přikapáme olej, přidáme česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Tímto nálevem zalijeme nakrájenou zeleninu v misce. V chladu necháme 15 min
Nakrájenou zeleninu střídavě napichujeme (střídání barev) na špejle. Ve středně vyhřáté troubě grilujeme cca 10-12 min. Vícekrát je pootočíme, aby byla zelenina po celém obvodu červenohnědá
Hotový zeleninový špíz necháme odkapat a servírujeme ho se suchou vekovou topinkou a s rajčato-olivovým salátem
Příloha: rajčato-olivový salát (rajčata bez dužiny nakrájet na proužky, olivy vykostěné rozřezané na půl a pokapané olivovým olejem) suché topinky z krajíců chlebíčkové veky.