Zeleninový špíz recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cuketa
1 ks rajče
15 ks olivy
pepř
1 lžíce olivový olej
1 lžička olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
2 ks červená cibule
4 ks baklažán
1 ks červená paprika silnostěnná
1 ks zelená paprika silnostěnná
1 ks žlutá paprika silnostěnná
1 lžíce rozmarýn - čerstvý
10 plátků veka chlebíčková

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou po délce rozřezanou cuketu a papriky nakrájíme na 2,5 cm kostky

  2. Baklažány nakrájíme na čtyři díly po délce a červenou cibuli na 8-8 stejných dílů. Nakrájenou zeleninu smícháme v misce

  3. K citrónové šťávě přikapáme olej, přidáme česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Tímto nálevem zalijeme nakrájenou zeleninu v misce. V chladu necháme 15 min

  4. Nakrájenou zeleninu střídavě napichujeme (střídání barev) na špejle. Ve středně vyhřáté troubě grilujeme cca 10-12 min. Vícekrát je pootočíme, aby byla zelenina po celém obvodu červenohnědá

  5. Hotový zeleninový špíz necháme odkapat a servírujeme ho se suchou vekovou topinkou a s rajčato-olivovým salátem

  6. Příloha: rajčato-olivový salát (rajčata bez dužiny nakrájet na proužky, olivy vykostěné rozřezané na půl a pokapané olivovým olejem) suché topinky z krajíců chlebíčkové veky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!