Schwarzwaldský dort s višněmi recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 lžičky prášek do pečiva 50 g cukr krystal 100 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 100 g hladká mouka 750 ml smetana ke šlehání 100 g mleté mandle 1 sklenice višňový kompot 100 g čokoládové hoblinky 5 ks vejce (žloutek a bílek zvlášť)
Postup Schwarzwaldský dort s višněmi
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, mandle, mouku a prášek do pečiva. Přilévejte mléko dokud těsto není pěkně vláčné. Z bílků ušleháme sníh a přimícháme do těsta. Vše vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 3 vrstvy
Višňový kompot necháme okapat. Šlehačku a cukr vyšleháme do tuha. Jednotlivé pláty korpusu pokapeme šťávou z višní. Spodní plát potřeme šlehačkou a celý poklademe višněmi. Přidejte další plát a postup opakujte. Vrchní díl a celý dort potřeme celý šlehačkou a posypeme čokoládovými hoblinkami
Ozdobení Schwarzwaldského dortu je na vaší fantazii. Já použila klasiku jako je na fotografii.