Rumové smaženky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 4 lžíce rum 1 balíček prášek do pečiva 250 g tvaroh cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 30 - 35 dkg hladká mouka olej na smažení
Postup Rumové smaženky
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh umícháme s vejci, vanilkovým cukrem a rumem na řidší těstíčko. Použijeme nejlépe plnotučný tvaroh ve "vaničce"
Mouku promísíme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme k tvarohu s vejci a cukrem. Umícháme hustší těsto
Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme ho. Lžící vykrajujeme malé bochánky z těsta, které smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Lžíci namáčíme do mouky, aby se k ní těsto nelepilo. Bochánky smažíme dorůžova. Pak je z oleje vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru
Doporučení: Cukr nasypeme například do plastové dózy. Přidáme do ní usmažené rumové smaženky, dózu uzavřeme víkem a zaklepeme s ní. Obalíme tak v cukru všechny smaženky najednou. Do cukru můžeme přidat i skořici, záleží na naší chuti
Rumové smaženky jíme teplé, chutnají ale i studené.