Rumové smaženky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 ks vejce
4 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
250 g tvaroh
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 - 35 dkg hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh umícháme s vejci, vanilkovým cukrem a rumem na řidší těstíčko. Použijeme nejlépe plnotučný tvaroh ve "vaničce"

  2. Mouku promísíme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme k tvarohu s vejci a cukrem. Umícháme hustší těsto

  3. Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme ho. Lžící vykrajujeme malé bochánky z těsta, které smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Lžíci namáčíme do mouky, aby se k ní těsto nelepilo. Bochánky smažíme dorůžova. Pak je z oleje vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru

  4. Doporučení: Cukr nasypeme například do plastové dózy. Přidáme do ní usmažené rumové smaženky, dózu uzavřeme víkem a zaklepeme s ní. Obalíme tak v cukru všechny smaženky najednou. Do cukru můžeme přidat i skořici, záleží na naší chuti

  5. Rumové smaženky jíme teplé, chutnají ale i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!