Velikonoční bezlepkový beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 130 g olej 4 ks vejce máslo 1 lžička kakao káva 2 lžičky perníkového koření mandlové lupínky 70 g teplá voda 170 g hnědý cukr 1 balíček kypřící prášek do pečiva kvalitní čokoláda 200 g bezlepková mouka nomix
Postup Velikonoční bezlepkový beránek
Postup přípravy receptu
-
Vejce třeme s cukrem a olejem. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s kávou). Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka. Těsto z 200 g Nomixu odpovídá středně velké formě
Troubu nahřejeme na 150 °C a pečeme asi 20 minut. Poté teplotu zvedneme na 170 °C a dopékáme ještě cca 30 minut. Je třeba sledovat těsto, záleží vždy na velikosti beránka a na typu trouby
Upečeného bezlepkového beránka necháme chvíli chladnout a pak vyklopíme z formy. Můžeme si na dohotovení připravit polevu z kvalitní čokolády a kostky másla. Politého velikonočního beránka lze ještě posypat mandlovými lupínky.