Dušený špenát s květákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule voda vegeta 2 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 1 kostka zeleninový bujon 1/2 ks menší květák 1 balíček mražený špenátový protlak 3 lžíce směs ajvar
Postup Dušený špenát s květákem
Postup přípravy receptu
-
osolené vodě
doměkka. Potom květák scedíme a rozmixujeme na kaši
Zároveň si ve větším kastrolku rozehřejeme olivový olej a cibulku nakrájenou na kostičky dozlatova osmahneme. Vhodíme mražený špenátový protlak, podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu a necháme pod pokličkou rozpustit a podusit. Občas promícháme, aby se nám špenát nepřichytil. Přidáme bobkový list, směs ajvar a necháme krátce provařit. Špenát by měl být spíše řidší, protože v tuto chvíli přimícháme květákovou kaši, která nám vše zahustí. Podle chuti ještě přidáme trochu vegety
Dušený špenát s květákem rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme jako hlavní chod. Bobkový list nezapomeneme vyjmout.