Dia husarské koláčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 40 g máslo 60 g sádlo 140 g hladká mouka 50 g vlašské ořechy 1 lžíce studená voda 50 g fruktóza dia marmeláda
Postup Dia husarské koláčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku na vále smícháme s mletými ořechy, fruktózou a pár zrnky soli. Na hrubém struhadle nastrouháme máslo a promícháme se sypkými přísadami. Vytvoříme důlek, do něj přidáme čerstvé a nejlépe doma vyškvařené sádlo, lžíci oleje a lžíci studené vody. Všechny suroviny na dia koláčky rychle zpracujeme v těsto a necháme v chladu rozležet nejméně 30 minut, raději však do druhého dne
Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta utvoříme váleček a rozdělíme ho na 40 dílů. Z každého dílku utvoříme kuličku
Kuličky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, do středu každé kuličky utvoříme prstem nebo obráceným koncem vařečky důlek a pečeme 4 - 6 minut. Jakmile začnou okraje zlátnout, vyndáme je a okamžite ještě důlky přimáčkneme
Ještě teplé dia husarské koláčky plníme rybízovou a jinou pikantní zavařeninou. Dia husarské koláčky si mohou dopřát jako lahodné vánoční cukroví nejen diabetici.